Klippfiskdagan 2025

Et hav av muligheter under Klippfiskdagan 2025

11. april
Hvordan bygger vi stolthet, identitet og fremtid rundt havet vi lever av?
På Klippfiskdagan 2025 er det plass til både matglede, kunnskap og samarbeid.
I uke 24 samles små og store aktører til årets store feiring av klippfisktradisjonen i Kristiansund. Programmet favner bredt – fra ungdomskonferanse og kulturhistoriske vandringer til matmarked og konserter. Målet er å løfte både historien, kompetansen og fremtidsmulighetene i og rundt klippfisknæringa.

Matmarked og elevbedrifter:
Onsdag 11. juni blir det yrende liv ved Campus Kristiansund når elever fra 6. trinn presenterer egne klippfiskretter – i samarbeid med profesjonelle kokker. Elever fra reatuarant- og matfag ved Kristiansund videregående skole deltar også på flere områder.

Markedet åpnes av havnefogd Knut Mostad, og konferansier Arild Dypvik loser oss gjennom dagen. I tillegg blir det klippfiskkåseri, dans, og spelet «Folk og fant i Draget» fra Dale barneskole. Mellomverftet holder åpent og Haandverkeren selger bacalao fra telt.

Ungdomskonferanse:
Tidligere samme dag, kl. 09.00–12.30, arrangeres ungdomskonferansen «I et hav av muligheter». Konferansen åpnes av statssekretær i Næring- og fiskeridepartementet, Kristina Hansen og ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard.

«I et hav av muligheter» presenterer bedrifter seg for ungdomsskoleelever og rådgivere. Målet er å koble unge mennesker med muligheter i havnæringen og lokal industri.

Mer fra programmet:
  • Tirsdag 10. juni: Hovedkonserten «Te by’n oss» i Kulturfabrikken
  • Torsdag 12. juni: Havets festbord på Kranaskjæret
  • Fredag 13. juni: Blues & Bacalao på Kulturfabrikken
     
Uka rommer også kulturhistoriske vandringer, havnecruise med fortellere, bedriftsbesøk og sjømat på menyen i hele byen. Det blir servering både ute og inne – med spesialmenyer hos Smia og Haandverkeren.

Klippfiskdagan 2025 er mer enn en festival – det er en hyllest til en næring, en historie og et felles potensial.