Alle aktørene i sentrumsprosjektet i Kristiansund samlet
KNN
Sammen er vi sterkere! Fra venstre Kjærsti Nancke og Synnøve Nes, begge prosjektledere KNN, Roland Mauseth, daglig leder, Campus Kristiansund, Grete Kongshaug, rådgiver, Møre og Romsdal fylkeskommune, Ole Jonny Rugset, daglig leder, KNN, Paul Einar Storvik, næringskonsulent, Kristiansund kommune og Henrik Stensønes (SP), leder, næring- og omstillingsutvalget i Kristiansund kommune.

Over hundre deltakere på oppstartsmøter om sentrum

24. mars
Vi er helt overveldet over engasjementet rundt sentrumsprosjektet nå i oppstarten. Totalt har langt over hundre sentrumsaktører vært med i de tre møtene hvor prosjektet har vært presentert de siste ukene.
Nylig inviterte vi til to møter om utviklingen av sentrum, og uka før var 60 personer med på Øverbø og Gjørz sitt Eiendomsmøte. I alle de tre anledningene fortalt vi i KNN om prosjektet vi har for å skape et mer levede Kristiansund. Vi fikk mange viktige innspill med oss fra aktørene som var med.

Totalt er nå langt over hundre personer engasjert i utviklingen – pluss alle disse aktørene sine kolleger og ansatte  - så det svinger virkelig!

Campus Kristiansund er også en viktig støttespiller for prosjektet - de er et levende bevis på hva man kan få til med samarbeid og utrettelig innsats. 

 

Satse på tre tiltak vi kan være enige om

I arbeidet med et mer levende Kristiansund, foreslår vi i KNN, Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune at vi blir enige om tre litt større grep som vi skal jobbe med i prosjektet.

Under sentrumsmøtene, sa vi at vi kan krangle og være uenige om mye, men nå skal vi vektlegge det vi er ENIGE om. Da er det mulig å få noe gjennomført, da kan vi samarbeide og få resultater. Derfor foreslår vi at vi i felleskap prioriterer disse tre tingene fremover:

1. Jevnlige, uformelle treff for sentrumsaktører 
2. Felles kampanjedager 
3. Synlig byrom: Et felles løft for sentrumsmiljøet 

 

Styringsgruppa på plass etter påske

Fordi det foreløpig bare er forslag fra oss, er det lov å protestere på tiltakene, så prioriteringen er ikke formelt vedtatt ennå. Det blir gjort av styringsgruppa for prosjektet – rett etter påske. Før den tid har vi med andre ord en styringsgruppe klar, den kommer på plass før påske. Foreløpig har vi kun fått positiv respons på forslagene våre til prioritering.
Innholdet i de tre punktene er selvsagt ikke helt klart, men det første uformelle treffet (punkt 1) blir på Campus Kristiansund. Vi kommer straks tilbake til dato. Dette blir om morgenen, med frokostservering.
 

Klippfisk

Felles kampanjedager håper vi å få til allerede under Klippfiskdagan i juni og det siste punktet handler foreløpig mest om lys: KNN har allerede sagt at vi bidrar med planlegging av vinterbelysning langs Vågeveien, sammen med Alti Storkaia, Kristiansund Parkering og flere aktører, håper vi.  
Vi bidrar også med å se på muligheten for om det lar seg gjøre å lage «Klippfiskgata» i gågata - som et mulig midlertidig tiltak. Det kan også være permanent. Dersom det lar seg gjøre, bidrar vi også i gjennomføringen. Inspirasjonen er paraplygata f eks i Thomas Angelsgt i Trondheim de siste årene.  
 

Omtale

I tillegg til disse planene, bidro vi med samarbeid over hele sentrum rundt Alti Stiorkaia sitt «tre dagers salg» nylig og vi har fellesaktivitet knyttet til påske.  

Heldigvis har prosjektet vårt også vært omtalt i flere medier. Vi er avhengig av at flest mulig vet hva vi gjør og planlegger, derfor ar vi glade for all oppmerksomhet. Den nyter vi mens vi setter i gang neste del av jobben.

Følg med, nå går vi en spennende vår i møte!