Rekrutteringsselskapet Yapril vokser

Ålesundsfirmaet Yapril AS opplever en økende oppdragsmengde i Romsdal og på Nordmøre. Med konsulenter både Ålesund og Molde, skal Yapril tiltrekke seg nye oppdrag i en tid med god optimisme i næringslivet.
Rekrutteringsselskapet Yapril vokser

- Vi har arbeidet bevisst og lenge med å dekke hele fylket, sier gründer og daglig leder Espen Sundgot. ­Vår arbeidsmodell bygger på et veldig tett samarbeid med oppdragsgiverne, og da er det riktig å ha det samme geografiske nærværet i Romsdal og på Nordmøre, som vi har på Sunnmøre.

Yapril AS oppfatter seg som en utradisjonell aktør i en tradisjonell bransje. Selskapet arbeider svært bevisst på sosiale medier, og denne våren har de avviklet styreseminarer i Ålesund og Molde sammen med advokatfirmaene Adviso AS og Øverbø Gjørtz. Turneen ble avsluttet i Kristiansund nå i juni, i samarbeid med KNN. Rådgiver Irene V. Mjelde forteller at temaet «Styret som strategisk ressurs» møter stor interesse.

- Det er viktig å bevisstgjøre ledere, eiere og styrekandidater på den samlede kompetansen man har i styrerommet til enhver tid. Kompetansebehovet endres nemlig med hvilken fase i livsløpet selskapet er i, forklarer hun.   

Kartlegger unge talenter som regionen trenger

Et annet viktig fokus for selskapet er å bidra til å sikre de unge talentene som regionen er avhengig av. Det gjelder først og fremst å få regionens egne til å komme hjem, men også å friste andre.

Vi jobber bevisst med å kartlegge kandidater og synliggjøre dem for aktuelle bedrifter. Her er det viktig at bedriftene er åpne for å ta imot og videreutvikle unge kandidater til spennende posisjoner, sier Sundgot.

Medarbeidere blir partnere

Yapril AS har så langt vært heleid av Espen Sundgot. Han har hele tiden vært opptatt av å bygge opp et team med komplementerende kompetanse, og nå slippes denne kompetansen til på eiersiden. Det er rådgiverne Irene V. Mjelde, Andrea Lothe og Marius Halvorsen som nå blir partnere.

Sundgot forteller at det å få nøkkelpersonell inn på eiersiden fremmer engasjement og motivasjon. Det er viktig når de nå rigger selskapet for videre vekst og utvikling, sier han.

Om Yapril AS

Yapril AS ble etablert av Espen Sundgot i 2012. Selskapet har fokus på rekruttering på toppleder-, mellomleder- og spesialistnivå, samt styrerekruttering og evalueringsprosesser for styrer og ledergrupper. Yapril AS omsatte i 2017 for 7 MNOK, og har per dato 5 medarbeidere. 

Kontakt for ytterligere informasjon: Irene V. Mjelde, Mob. 900 17 771

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.