TRYKK HER FOR MER INFORMASJON OG PÅMELDING TIL DESEMBERKONFERANSEN 2017.
(17.10.2017) Nils Arne Eggen kommer til Desemberkonferansen 7. desember.
Han er sistemann ut på talerlisten, og har – kanskje ikke uventet – tema «Hope in a hanging snore».
Nils Arne Eggener først og fremst kjent som den frittalende og suksessrike treneren i Rosenborg. Eggen og Rosenborg utviklet i sin tid en filosofi og en modell for klubbdrift og fotballspill, hvor samhandling og lagbygging er nøkkelbegreper. Nils Arne Eggen er utdannet cand. philol. med norsk, historie og idrett i fagkretsen. Han tok hovedfag ved Norges idrettshøgskole i 1977 og var i den følgende tiårsperioden engasjert i kroppsøvingsvirksomhet. Han underviste i den videregående skolen i Trondheim fra 1967 til 1989, da han ble fotballtrener på heltid. Han har hatt engasjement som amanuensis i idrett ved Universitetet i Trondheim. Sin akademiske utdanning tok han med seg som tilnærming inn i trenergjerningen. Med sine klare meninger, en sterk meddelelsesevne og personlighet har han blitt mye benyttet i fjernsyn, både som fagmann og som debattant. Nils Arne Eggen kan også se tilbake på en vellykket karriere som aktiv fotballspiller med tre seriegull, ett cupgull og 29 landslagskamper. I tillegg kan nevnes at han har markert seg som en tilhenger av sosialdemokratiske idealer. Eggen avslo i 1996 tilbudet om en statsrådspost i Thorbjørn Jaglands regjering.
(12.10.2017) Ronny Hanssen, Asset Manager Dvalin i DEA Norge, blir å treffe på Desemberkonferansen 2017.
Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har i tillegg en MBA i forretningsledelse fra BI. I dag har han lisensoppfølgingsansvaret for selskapets første egenopererte utbygging – Dvalin-feltet i Norskehavet. Han har bred erfaring fra industrien, og har jobbet både på land og offshore i Norge og internasjonalt i Angola og USA.
(11.10.2017) Rikke Tittel, Senior Subsea Engineer i Wintershall Norge, kommer til Desemberkonferansen.
Rikke Tittel har jobbet 14 år i leverandørindustrien. Hun har arbeidet med både engineering, offshore, salg og markedsføring samt prosjektledelse.
Hun har 4 års ansiennitet fra Wintershall Norge, hvor hun har jobbet i Maria prosjektet. Ansvarsområdet har vært oppfølging av kontrakten Wintershall har med Subsea 7 for design, konstruksjon og installasjon av alle rørsystemene for Maria feltutvikling. Hun har en MSc i Marine Technology fra NTNU fra 1999.
(10.10.2017) Atle Sonesen, administrerende direktør i VNG Norge AS,er med når vi arrangerer Desemberkonferansen.
Han er sivilingeniør i petroleumsteknologi (MSc) fra Universitetet i Stavanger. Atle Sonesen har snart 25 års erfaring fra bransjen, med blant annet bakgrunn fra forretningsutvikling, teknologi og markedsføring hos Schlumberger Oilfield Services. Fra 2005 var han i GDF SUEZ E&P Norge AS (nå Engie), først som direktør med ansvar for oppfølging av selskapets lisensportefølje fram til han ble administrerende direktør i selskapet. Fra 2013 er han administrerende direktør i VNG Norge AS. Foruten leteporteføljen og oppfølging av produserende lisenser, arbeider VNG nå særlig med Fenja-feltet på Haltenterrassen, med mål om å innlevere plan for utbygging og drift til myndighetene på slutten av 2017.
(06.10.2017) Oljedirektør Bente Nyland i Oljedirektoratet, blir å finne på talerstolen under Desemberkonferansen.
Hennes tema er: Norskehavet – hva mer er å finne?
Bente Nyland er utdannet cand. scient. – Geologi ved Universitetet i Oslo (1984). Hun ble utnevnt til oljedirektør i 2007. Hun begynte i Oljedirektoratet som seniorgeolog i 1989, og fikk sin første lederstilling i 1994. Hun ble en del av ODs toppledelse i 2000. Bente Nyland begynte sin karriere som letegeolog i Statoil, hvor hun var ansatt i fem år. Hun har hatt en rekke styreverv, blant annet i Norges geotekniske institutt (NGI), Institutt for energiteknikk (IFE), samt Universitetsfondet for Rogaland og Universitetet i Stavanger.
(05.10.2017) Vi ser fram til å ønske olje- og energiminister Terje Søviknes velkommen til Desemberkonferansen.
Hans tema er: En sokkel full av muligheter - også i Norskehavet.
Terje Søviknes var ordfører i Os kommune i Hordaland fra 1999 til 2016. Han har vært andre nestformann i Fremskrittspartiet (FrP), medlem av FrPs programkomite og vararepresentant til Stortinget for Hordaland FrP. Han var gruppeleder og styremedlem i Hordaland FrP fram til 2016 og sitter i FrPs sentralstyre. Terje Søviknes er født i 1969, er utdannet akvaingeniør fra Bergen ingeniørskole og har studert økonomi ved Norges handelshøyskole (NHH).
(27.09.2017) «Framtida for norsk industri» er tema for LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.
Hans-Christian Gabrielsen har fagarbeiderbakgrunn som prosessoperatør på TofteIndustrier, hvor han var ansatt fra 1984 til 1995. Her hadde han flere verv i som tillitsvalgt og var i en periode styremedlem i konsernutvalget i Norske Skog. Fra 1996 til 2013 arbeidet han i ledelsen i Fellesforbundet, med bl. a. tariff, næringspolitikk, bedriftsdemokrati og konsernfaglige spørsmål nasjonalt og internasjonalt. Han ble valgt til nestleder i LO i 2013, og LO-leder i 2017. Han har hatt en rekke lokale og sentrale verv i Arbeiderpartiet, og er nå med i partiets sentralstyre.
(22.09.2017) Administrerende direktør Kristin Færøvik, Lundin Norway, kommer til Desemberkonferansen.
Hun skal snakke om samhandling, allianser og nye forretningsmodeller.
Kristin Færøvik har lang fartstid fra olje- og gassindustrien, både i Norge men også internasjonalt. Etter avsluttet utdanning som petroleumsingeniør fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) startet hun yrkeskarrieren i BP. Her skulle hun bli værende i 18 år i ulike stillinger, og på forskjellige kanter av verden. Hun har blant annet hatt base i Aberdeen, London og Melbourne i Australia, i tillegg til Stavanger. Fra 2003 til 2010 jobbet Kristin for Marathon Petroleum i Norge. De siste to årene som administrerende direktør.
De siste fem årene før hun kom til Lundin har Kristin Færøvik vært i leverandørindustrien, som leder for Rosenberg i Stavanger, som i løpet av hennes lederperiode ble kjøpt av det australske engineeringselskapet Worley Parsons.
(18.09.2017) Kan vi leve av duftlys og pynteputer? Anne-Kari Bratten gir oss sine synspunkter på Desemberkonferansen.
Anne-Kari Bratten har vært administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter siden 2013, der hun fra 2008 var viseadministrerende direktør. Hun har tidligere vært blant annet organisasjonsdirektør i Jernbaneverket og personal- og organisasjonssjef i NSB Bane, og har også jobbet ved Radiumhospitalet og i kommunal sektor. Bratten er utdannet ved Universitetet i Oslo og Norges Handelshøyskole.
(14.09.2017) Drift og utvikling på norsk sokkel mot 2030 er tema når Arne Sigve Nylund kommer til Desemberkonferansen.
Drift og utvikling på norsk sokkel mot 2030 er tema når Arne Sigve Nylund, konserndirektør Utvikling og Produksjon Norge i Statoil ASA, skal holde innlegg på Desemberkonferansen torsdag 7. desember.
Arne Sigve Nylund har vært i sin nåværende stilling siden 1. januar 2014. I årene 1983-1987 jobbet han for Mobil Exploration før han kom til Statoil i 1987, hvor han siden har hatt flere sentrale lederstillinger. Arne Sigve er utdannet maskiningeniør fra Stavanger Ingeniørhøyskole med tilleggsutdannelse i driftsteknologi fra Rogaland Distriktshøyskole/Universitetet i Stavanger. Han er også bedriftsøkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og styremedlem i Norsk Olje og Gass.
(11.09.2017) Vi møter Ulf Sverdrup i samtale med Carl Bildt og Kai Eide under Desemberkonferansen.
Ulf Sverdrup er direktør ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI). Han var tidligere professor ved BI, og Research professor ved ARENA, Centre for European Studies ved Universitet i Oslo.
I sin forskning har Sverdrup arbeidet med ulike sider ved norsk utenrikspolitikk og europeisk politikk. Sverdrup ledet 2010-2011 sekretariatet for Europautredningen (NOU 2012:2). Han har sin doktorgrad fra Universitetet i Oslo og han har blant annet vært gjesteforsker ved universiteter i Tyskland og Italia. Sverdrup vokste opp på Innlandet i Kristiansund.
(07.09.2017) Kai Eide medvirker i samtale med Carl Bildt og Ulf Sverdrup, når vi møtes på Desemberkonferansen.
Kai Eide er den eneste norske diplomaten som har deltatt i alle faser av norsk sikkerhetspolitikk de siste 40 år - fra den kalde krigen via krigene på Balkan til “kampen mot terror” i Afghanistan og konflikten i Libya. Han har vært Norges ambassadør i NATO, OSSE og Stockholm. FNs generalsekretær engasjerte ham som sin spesialutsending i Afghanistan, Bosnia-Herzegovina og Kosovo. Han har også erfaring som statssekretær ved Statsministerens kontor. Det meste av sin karriere har han arbeidet med internasjonale konflikter. Tiden som ambassadør viet han imidlertid til å fremme norsk næringsliv og norsk-svensk samarbeid om innovasjon. Han har skrevet to bøker om sine erfaringer, den ene om Balkan - sammen med Thorvald Stoltenberg - og den andre om sin tid i Afghanistan. Eide er nå leder for det svenske Prioritygroup i Oslo.
(01.09.2017) Vi gleder oss til å ønske Alexandra Bech Gjørv velkommen til Desemberkonferansen.
Alexandra Bech Gjørv har vært ansatt som konsernsjef i SINTEF fra 2016. SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutter, med 2.000 ansatte og en årlig omsetning på 3 milliarder kroner.
Hun har en lang industrilederkarriere fra Statoil og Hydro, der hun blant annet ledet virksomheten for Ny Energi, var konserndirektør med ansvar for personal, HMS, klima og antikorrupsjon. Hun har vært partner i advokatfirmaet Hjort (Norge) fram til 2010, og ledet den offentlige 22. juli-kommisjonen om terrorangrepene. Alexandra har vært styremedlem og -leder i en rekke bedrifter innen industri, energi og media.
Alexandra Bech Gjørv ble uteksaminert fra Universitetet i Oslo (Norge). Hun har også et diplom i juridiske studier fra Oxford University (UK), og har studert ved Suffolk Law School i Boston (USA).
(31.05.2017) En av Sveriges mest innflytelsesrike politikere gjennom tidene kommer til Desemberkonferansen.
En av Sveriges mest innflytelsesrike politikere gjennom tidene kommer til Norge senere i år, nærmere bestemt til Kristiansund. Carl Bildt skal holde innlegg under Desemberkonferansen – en av landets fremste konferanser for olje- og gassbransjen.
Den internasjonale topp-politikeren kommer for å snakke om den norske energileveransen i et globalt perspektiv.
– Han skal rett og slett gi oss det store bildet, sier prosjektleder Christina Hovde i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN).
Carl Bildt var statsminister i Sverige fra 1991 til 1994 og utenriksminister fra 2006 til 2014. Han var anerkjent for å være en av de fremste utenriksministrene i Europa. I tillegg til å ha lang fartstid i politikkens verden, har Bildt også fartstid i oljebransjen.
– Han er mer enn godt nok rustet til å gi det store bildet på den norske energileveransen. I salen kommer det til å sitte toppledere fra Norges største olje- og gasselskap, nasjonale og regionale politikere samt andre aktører i næringen. Billettsalget er allerede godt i gang, understreker Hovde.
Har advart norsk industri
På norgesbesøk høsten 2015, advarte Bildt norsk industri: De som ikke forandrer seg, vil tape.
– Det blir interessant å høre hva Bildt nå, to år senere, tenker om den norske energileveransen. Har vi klart å forandre oss i tråd med det enorme skiftet i verdensindustrien? Hvordan ser Bildt på den norske energileveransen – er vi på rett spor, er det gode framtidsutsikter? Det blir spennende å høre hva han har å si, sier Hovde.
En konge på sosiale medier
I tillegg til å være kjent for sine politiske roller er Bildt kjent for å til daglig ta pulsen på verdenspolitikken, hvor han svært ofte deler sine tanker og meninger om ro og uro i verdenssamfunnet på Twitter og på sin blogg. Den tidligere stats- og utenriksministeren er kjent for å sette en ny standard for bruk av sosiale medier i internasjonalt diplomati.
Desemberkonferansen avholdes for 35. gang, og konferansen er kjent for å ha store navn på talerlisten. Men årets store trekkplaster skiller seg ekstra ut.
– Det å få en så anerkjent internasjonal politiker på besøk gir konferansen et ekstra løft, helt klart, avslutter Hovde.