Lokale yrkesmuligheter vist fram for framtidas arbeidskraft

Framtidens arbeidstakere og arbeidsgivere møttes på Karrieredagene.

Karrieredagene gir muligheter for både elevene og bedriftene, hvor elevene får et mer reelt innblikk i en arbeidshverdag, og kan hjelpe med valg videre, mens bedriftene kan se på dette som en langsiktig rekruttering. Arrangementet er i regi av av Møre og Romsdal fylkeskommune, og arrangeres i hele fylket i samarbeid med lokale aktører. Alle ungdommer i 10. trinn på Nordmøre blir invitert til å delta på karrieredagene. Målet er at dagen skal bidra til at elevene får mer kunnskap til yrker og muligheter som finnes i egen region. Dette skal ikke være en messe, men en dag hvor elevene skal få en sjanse til å teste, prøve å "kjenne på" egen kropp, hvordan utdannings- og arbeidslivet er bygd opp og organisert.

Onsdag 21. september var 290 tiendeklassinger fra Halsa, Rindal, Sunndal og Surnadal samlet på SIV Industriområde i Surnadal for å få et innblikk i arbeids- og bransjehverdagen til de omlag 20 bedriftene og utdanningsinstitusjonene som stilte opp. Torsdag 22. september var det klart for 470 ungdomsskoleelever fra Aure, Averøy, Kristiansund, Smøla og Tingvoll som fikk møte rundt 30 bedrifter og utdanningsinstitusjoner på Kristiansund videregående skole og i Braatthallen.

Målet med disse dagene er å gi tiendeklassingene et større innblikk i mulighetene som er i egen region med tanke på sitt videre karrierevalg. Disse unge voksne står foran et viktig utdanningsvalg til våren. Dette er et av flere tiltak for å la ungdommen få smake på mulighetene som er i egen region og få lyst til å vende hjem igjen etter endt utdanning. 

Tidens Krav var en av bedriftene som stilte opp og lot elevene intervjue hverandre. Resultatet finner du på Tidens Krav sine nettsider ved å trykke på denne linken.  

Du kan også lese mer om Karrieredagene her:

Surnadal 21. september reportasje i Driva (D + abonnent) 
Surnadal 21. september reportasje i Trollheimsporten
Kristiansund 22. september reportasje på KSU 24/7

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.