Kristiansund har landets beste årsrapport

Kristiansund kommunes årsrapport for 2015 er kåret som landets beste i kategorien «kommune og fylkeskommune».

Hvert år konkurrerer kommunene, fylkeskommunene og større bedrifter om å lage landets  beste årsrapport. Farmandprisen er Norges mest prestisjefylte årsrapportpris og har vært delt ut siden 1955. I år fikk Kristiansund kommune gull, Hordaland fylkeskommune sølv og Oslo kommune bronse. Rådmannen takker alle bidragsyterne og gir samtidig en ekstra honnør til spesialrådgiver Vibeke Grønvik. Som redaktør for årsrapporten var det hun som tok imot prisen på vegne av kommunen.

For å delta i konkurransen om Farmandprisen må deltakerne melde seg på. Alle som er med får evaluering av sin egen årsrapport eller nettsted, i tillegg er de automatisk med i Farmandkonkurransen som nominerer de fem beste og kårer de tre beste årsrapportene og nettstedene. Formålet med prisene er å inspirere til bedre kvalitet på årsrapporter og nettsteder. Alle selskaper, offentlige virksomheter eller andre aktører som utgir en årsrapport eller har et nettsted kan delta i en eller begge konkurransene.

Årets prisutdeling var onsdag 26. oktober og offentliggjøringen av vinnerne skjedde under et høytidelig arrangement om kvelden. Kristiansund kommune var påmeldt og ble på forhånd anmodet om å komme. Vi skjønte da at vi var nominert til en pris, men ante ikke hvilken. Fra Kristiansund deltok spesialrådgiver Vibeke Grønvik, som har hatt et spesielt ansvar for årsrapporten de siste årene.

Kristiansund kommune satte i 2008 fokus på betydningen av årsrapporten som sentralt styringsdokument. Økonomiseksjonen tok ansvar for utviklingen av en rapport som hadde som skulle bli en viktig bærebjelke i rapportering og styring av kommunen. Fra 2008 og frem til nå har det vært en kontinuerlig prosess med forbedring og videreutvikling av rapporten. Å lage en god årsrapport er resultatet av et stort lagarbeid som har involvert alle kommunens enheter og avdelinger.

I årsrapporten for 2015 er det videreført et fokus på strategi og fremtidsutfordringer, knyttet opp mot andre vedtatte styringsdokumenter i kommunen. Dette kommer i tillegg til rapportering på økonomi og måloppnåelse. Årsrapporten for 2015 er publisert i fulldigital utgave. Tidligere ble den også trykket i papir.

Her er lenke til årsrapporten for 2015.

Bronse, sølv og så gull 
Kristiansund kommune har i flere år rangert høyt i konkurransen om beste årsrapport, og har tidligere tatt både sølv og bronse.  

Juryens uttalelse til Farmandprisen 2016
Beste kommune/fylkeskommune – Kristiansund kommune nr. 1 og gull 
Kristiansund kommune går til topps i årets Farmandkonkurranse foran Hordaland fylkeskommune og Oslo kommune med en meget grundig og gjennomarbeidet nettbasert årsrapport som også er lett å navigere i. 
Rapporten scorer godt på alle evaluerte områder, men juryen vil spesielt trekke frem den solide redegjørelsen av mål og måloppnåelse.Ros også for tydelige og oppriktige analyser med fokus på utfordringer og fremtidige tiltak. 
Seieren er også tidenes første gull til Kristiansund kommune.

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.