I dag snakker vi med: Kjell Neergaard

Ordfører, Kjell Neergaard, Kristiansund kommune
I dag snakker vi med: Kjell Neergaard

Navn: Kjell Neergaard
Tittel: Ordfører i Kristiansund

Hvordan er hverdagen din akkurat nå?
- I Kristiansund kommune så har vi vært i beredskap siden slutten av januar, men hverdagen endret seg kraftig da myndighetene satte i verk sine tiltak i midten av mars. Jeg er fysisk på Rådhuset hver dag, men arbeidsdagen består nå av mange ulike møter via Teams og Skype. Ja, det er møter fra tidlig på morgenen til seint på kveld. Det har vært utrolig mye arbeid i kriseledelsen i kommunen, i tillegg til at vi har prøvd å opprettholde mest mulig av annen aktivitet og møtevirksomhet også, så langt det har latt seg gjøre.

Hvordan opplever dine kollegaer situasjonen vi nå står i?
- Mange av våre medarbeidere har en helt ny hverdag. Vi har hatt over 700 ansatte på hjemmekontor, lærere har drevet hjemmeundervisning, ansatte i helsektoren har fått hverdagen snudd på hodet, renholdere har fått nye arbeidsrutiner, IT-folkene har jobbet på spreng for å få alle opp på nye digitale løsninger osv. Jeg er både imponert og stolt over den omstillingsevnen våre ansatte har vist i den krevende situasjonen.

Hvordan utfordres du i disse dager?
- Jeg utfordres av at tiden ikke alltid strekker til. Det er mye ekstraarbeid som følge av Covid-19, de vanlige oppgavene skal også utføres, vi har noen krevende saker som må håndteres, for eksempel saken om fødeavdelingen osv. Prioritering av tid blir da en utfordring, og det går som regel utover familien.

Hva har du lært så langt av Korona-epidemien?
- Jeg har lært at når vi står sammen og samarbeider så klarer vi det utroligste. Samholdet i kriseledelsen har vært veldig godt, og alle har bidratt med sine sterkeste egenskaper. Jeg har også fått bekreftet at kommunen er full av kompetente medarbeidere.

Hva synes du er det aller mest problematiske med korona-epidemien?/
- Jeg har fått utrolig mange henvendelser om alt mulig under epidemien. Det mest problematiske er at vi ikke alltid har mulighet til å gi klare svar, for eksempel om hvor lenge vi må ha tiltak og restriksjoner, og heller ikke kan gi svar på hvor lenge dette varer. Jeg skjønner veldig godt frustrasjonen der ute. Vi kjenner på det samme i kommunen også, vi lengter tilbake til hverdagen vi også.

Hva har overrasket deg positivt i denne situasjonen?
- Jeg er positivet overrasket over at vi ikke så langt har hatt ukontrollerbar smitte i kommunen. Det skyldes mange forhold som et fantastisk smittesporingsteam, klare retningslinjer og innbyggere som har forholdt seg til de regler vi har innført.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak?
- Det har vært krevende for myndighetene i sette inn de rette tiltakene også. Når dette blir evaluert i ettertid så finner man sikkert ut at noe kunne ha vært annerledes. Men jeg er sikker på at de tiltakene som har vært satt inn har begrenset smitten i samfunnet. De lokale tiltakene vi har satt inn i tillegg har også virket. Vi har hatt veldig lite smitte her lokalt. Vi har prioritert å gi god informasjon både om våre og myndighetenes tiltak, og har nå i lang tid hatt sendinger på kommune-TV. Det har vært en positiv opplevelse.

Hvordan kobler du av i denne perioden?
- I en lang periode har det vært jobbing fra tidlig morgen til sent på kveld, og lite forskjell på hverdag og helg. De siste to helgene har vi heldigvis kommet oss på hytta. Jeg liker da å koble av med å gjøre hagearbeid, og gjerne en tur på fjellet. Det skal ikke så mye frisk luft til for å bygge ny energi.

Da avslutter jeg med å ønske alle en fin 17. mai. Denne dagen er jo egentlig full av tradisjoner. For meg handler det om å starte dagen i barnetoget på Frei, deretter dra til byen for å se på russetog, spise is med barna, og deretter gå i borgertoget under fanen til kommunen. Og så til slutt kjenne på den deilige følelsen det er når jeg kan ta av meg skoene på kvelden, sette meg ned i sofaen, og se på skrittelleren at jeg har passert 30.000 skritt på en dag. Dagen i år blir helt annerledes, men en alternativ 17. mai blir det, og den er jeg sikker på at vi alle kommer til å huske resten av livet. Gratulerer med dagen!

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.