I dag snakker vi med: Jon Arild Birkeland

Hotellsjef, Jon Arild Birkeland, Angvik Hotelldrift AS
I dag snakker vi med: Jon Arild Birkeland

Navn: Jon Arild Birkeland
Tittel: Hotellsjef
Bedrift: Angvik Hotelldrift AS
Omsetning: Ca. 15 mill. eks. mva. (eks. SPA)
Ansatte: 13 faste, samt tilsvarende antall ekstrahjelper.
Kjernevirksomhet: Hotelldrift, SPA-/badehus, museum og galleri.

Hvordan er hverdagen din akkurat nå? Er dere i drift?
- Vi har hatt stengt siden 15.3., og har siden da fått mange kanselleringer ut september. Hos oss er det av eller på med full hotelldrift, - dvs. vi har ikke marked for enklere løsninger med for eksempel bed and breakfast. Bryllup betyr mye for driften, – de er nå borte og må erstattes med andre ting. Alle, utenom vaktmester, har vært permittert. Vaktmester har brukt tiden på å «shine» opp hotellet ytterligere, og alle ser nå fram til å åpne igjen 29. mai. Vi gleder oss over at bookingsmedarbeiderne er tilbake i 50% arbeid, og erfarer at det begynner å skje ting i markedet. Det er umulig å si om det blir en god eller dårlig sommer, men dette vil vi nok vite mer om i løpet av et par uker. Vi benytter gjerne denne anledningen til å oppfordre næringsliv og private til å bruke oss framover.

Hvordan opplever de ansatte situasjonen vi nå står i?
- Flere kjeder seg, og synes det er godt å ha fått en dato for ny oppstart å forholde seg til. En av lærlingene på hotellet, har blitt huket av lokal barnehage og jobber der inntil videre. Vi har kaffe og kaker stående klart til de som stikker innom, og opprettholder god kontakt med våre ansatte.

Hvordan utfordres du som leder i disse dager?
- Det går greit. Vi er heldig som har en eier, som tåler en viss periode med dårlig drift.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak?
- Det er flott at de har åpnet for 2-dagersregelen og 20 dagers full lønn opp til 6G. Det tar tid med lønnsutbetalinger fra NAV, men man observerer at de som har søkt om forskudd på lønn har fått det. Vi venter på svar vedr. kontantstøtte/hjelp til å dekke utgifter.

Er det noen lokale tiltak du mener burde kommet på plass?
- Savner vel egentlig intet, - mye er opp til oss selv. Kommunen kan gjerne bidra med fritak av skjenkeavgift, slik det er snakk om andre steder i landet. Nevnes kan at DNB nå går ut med gavekort til sine kunder, for på den måten å bidra til å støtte reiselivsbedrifter. Dette er en ordning reiselivsbedrifter kan søke på. Slik kan kundene få avslag på romprisen. Dette er et positivt tiltak som forhåpentligvis kan generere flere besøkende.

Hva har du lært så langt av Korona-pandemien?
- Vi opplever en god dugnadsånd og håper etterspørselen fram mot sommeren øker, nå når mer og mer av samfunnet åpner opp.

Hvordan kobler du selv av?
- Jeg selv er delvis permittert, og jobber som regel formiddagsøkt. Jeg har dermed mye tid til å sykle og gå på ski. Ref. Nidar-reklamen: Kanskje er ikke den fineste skituren gått enda…

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.