I dag snakker vi med: Jan-Erik Sørnes

Teknisk leder, Jan-Erik Sørnes, Sørnes Marine AS

Navn: Jan-Erik Sørnes
Tittel: Teknisk leder
Bedrift: Sørnes Marine AS
Omsetning: 4,5 mill.
Ansatte: 4
Kjernevirksomhet: Service og reparasjon innen oppdrettsnæringen og båt.

Hvordan er hverdagen din akkurat nå? Er dere i drift?
- Ja, vi er i drift. For vår del så resulterte dette i en travlere hverdag, med mer jobb. På grunn av karantene reglene ble det ekstra mye jobb til oss. Vi har hatt noen utfordringer med enkelte anlegg, med tanke på adgang – men det har stort sett løst seg. Vi har fulle ordrebøker og strekker oss langt for å rekke alt. Vi er heldige som er i den bransjen vi er i. De som driver med oppdrett, er opptatt av at ting skjer og at ting fungerer.

Hvordan opplever de ansatte situasjonen vi nå står i?
- De kjenner på at det er litt travlere. Vi har noen utfordringer med hjemmeskole og kortere åpningstider i barnehage. Dette løser vi med samarbeid og vi «stepper» inn for hverandre.

Hvordan utfordres du som leder i disse dager?
- Tilrettelegger for de ansatte i forhold til arbeidstid. Samtidig er det vanskeligere å få levert til riktig tid, men med god dialog med kundene så går det bra. Det er på en måte nye utfordringer nå, enn før.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak?  
-Tiltakene har vært fornuftige og bra. Glad for at ting åpner igjen, men på samme tid så er jeg litt spent. Hvordan håndterer vi en ny bølge?

Er det noen lokale tiltak du mener burde kommet på plass?
- Nei, sånn sett er jeg veldig fornøyd med de lokale tiltakene.

Hva har du lært så langt av Korona-epidemien?
- Jeg tar ting til etterretning, men har nok lært viktigheten av å ofte holde litt mer avstand og det å ta en ordentlig håndvask. Det å håndhilse er folkeskikk, og ofte det førte vi gjør i møte med ukjente/nye mennesker.

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.