I dag snakker vi med: Geir Peder Bøe

Daglig leder, Geir Peder Bøe, Averøy Industripark

Navn: Geir Peder Bøe
Tittel: Daglig leder
Bedrift: Averøy Industripark AS
Omsetning: Siste innleverte regnskap, 42MNOK.
Ansatte: 3
Kjernevirksomhet: Utleie av eiendom, opplag og klassing / vedlikehold av offshore installasjoner.


Hvordan er hverdagen din akkurat nå? Er dere i drift?
- Vi er i drift. Vi merker en nedgang på interessenter og spredte oppdrag, men opplag og klasse behovet er like stort som tidligere år. Vi har etablert faste oppdrag og langvarige kontrakter (inntekter) som også gjør at vi alle er operative. Visse endringer er gjort i forbindelse med korona-pandemien for å kunne holde åpent. Jeg har hjemmekontor, og de andre holder avstand til hverandre. Vi har avstengt ISPS-havn, men har tatt dette et steg videre, hovedporten er nå stengt 24/7 som gjør at vi kan styre alt personell sin aktivitet før de kommer inn på eiendommen.

Hvordan opplever de ansatte situasjonen vi nå står i?
- De tar situasjonen alvorlig og ser hva pandemien kan føre med seg. De er fornuftige mennesker som håndterer situasjonen veldig godt.

Hvordan utfordres du som leder i disse dager?
- Det er selvfølgelig utfordringer ved at ting ikke er som normalt, men mesteparten av jobben min kan gjøres fra en pc fra hvilket som helst sted. I hovedsak så er det den medmenneskelige delen som faller vekk, det å kunne kommunisere 1 til 1 gjennom dagen. Telefon og videokonferanser fungerer veldig bra, men det sosiale samt muligheten til enkelt å fange opp trender og utfordringer faller vekk. Jeg er en kommunikator som trives med mye mennesker rundt meg.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak?  
- Jeg synes de er litt usynlig, og at det kan være vanskelig for de som har behov å vite hvilke veier de kan gå. Hjelpen blir ikke «pushet» på oss.

Er det noen lokale tiltak du mener burde kommet på plass?
- Jeg tror det er veldig individuelt hvor skoen trykker hos de forskjellige bedriftene, vi og andre medlemsbedrifter i KNN, ON og tilsvarende har mulighet for rådgiving der, men alle de mindre bedriftene burde ha noen de fritt kunne søke råd hos.

Hva har du lært så langt av Korona-epidemien?
- Jeg har lært at vi må være forberedt på store svingninger, og at historien gjentar seg ved jevne mellomrom. Denne gangen var det korona og oljenedtur, neste gang kan det være……

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.