En inspirerende dag på Kvinner midt i

120 kvinner deltok onsdag på årets Kvinner midt i. Med, engasjement og kreativitet var årets tema.

Fem lærerike og spennende foredrag ble holdt av inspirerende foredragsholdere på årets kvinner midt i.  Inger Johnsen fra Høgskolesenteret i Kristiansund var konferansier for dagen og første foredragsholder var Kirsti Harsvik, HR-direktør i A/S Norske Shell.

Kirsti snakket om hvordan man kan skape lønnsomhet gjennom fokus på arbeidsmiljø og engasjerte mennesker, og viste til gode erfaringer og resultater fra sin nåværende arbeidsplass. Ett av nøkkelpunktene til Kirsti var at engasjement førte til lavere sykefravær, færre utskiftinger av ansatte og et bedre sluttprodukt. Det var dog viktig at dette engasjementet ble overført i alle ledd av organisasjonen og at de ansatte må føle eierskap – det vil i tillegg øke framsnakkingen av organisasjonen!

Anja Cecilie Solvik er for øyeblikket mest kjent som skaperen av Bunadsgeriljaen, men opprinnelig er hun utdannet kunstner. Anja tok oss med helt inn til den skjøre innsiden av hennes liv og bega seg ut på en reise gjennom eget liv. Gjennom reise fikk vi høre hvordan kunsten og menneske henger sammen gjennom både oppturer og nedturer, samt hvordan Bunadsgeriljaen faktisk ble til gjennom tilfeldigheter. I salen fikk Anja frem både latter og tårer, gjennom sitt sterke foredrag.

Christian Michelsen var eneste mannlige foredragsholder, og i et rom fylt med kvinner, så var kollega Joakim Klæboe med som støttespiller. Sammen trakk de frem viktigheten av å se på laget som helhet og ikke bare enkeltspillere for å lykkes, budskapet kan naturligvis overbringes andre næringer – hvor enheter og kolleger sammen er med på å skape verdier, og at det ikke er opp til enkeltpersoner alene. De to fotballprofilene spilte på samholds-historier og humor for å bringe frem sitt budskap.

Astrid Eidsvik stod for dagens tøffeste tittel «Når sakene blir krevende – hvordan mestre motgang?». Astrid var tidligere sjef for Helse Møre og Romsdal, hvor hun trakk seg på dagen i 2014. I dag er hun prosjektleder i nye Ålesund og for å sitere Astrid «Jeg, som er godt vant til å snakke for store og små forsamlinger, kjenner på sommerfuglene i magen nå. For vanligvis er det fagrelatert. Men nå handler det om mer enn fag», og foredraget i dag gjorde nettopp det. Astrid fortalte om sine oppturer og nedturer gjennom arbeidslivet og hvordan hun har stått imot når det har stormet som verst. Når det gjaldt spørsmålet – "hvordan mestre motgang?" kunne Astrid fortelle om viktigheten av å bruke nettverket, ha en hobby og ta seg tid til familie og venner. Avslutningsvis oppfordret Astrid kvinner til å tørre å ta lederstillinger, dette med stor jubel fra salen!

Siste foredragsholder for dagen var Gerd Stolsmo, som gjennom tittelen «En kamp i dobbelt forstand – veien mot verdenstoppen» kunne fortelle om ulike suksessfaktorer og tøffe beslutninger for døtrene Andrine og Ada Hegerberg på veien til verdenstoppen i fotball. Gerd er aktuell med boken «Fotballmamma» og trakk gjennom sitt foredrag frem sentrale temaer for å lykkes og å takle motgang.

Årets konferanse ble en stor suksess og vi i KNN vil takke alle deltakere, foredragsholdere, støttespillere og Inger Johnsen for å gjøre denne dagen til nettopp det den ble!

Informasjonsmøte Action Now

23 februar 2021

Kristiansund Ballklubb ønsker å utvide sitt samfunnsansvar ved å sette fokus på bærekraft, og inviterer i den anledning bedrifter til informasjonsmøte på Thon Hotel Innlandet tirsdag 2. mars.

Utdannings- og karrieremuligheter på Nordmøre

19 februar 2021

Søknadsfristen til videregående opplæring nærmer seg, og kanskje kjenner du noen som trenger tips? Vi har forsøkt å vise noen av de utdannings- og karrieremulighetene som finnes på Nordmøre i en kort film.